جمعه ٠٤ خرداد ١٣٩٧
پایگاه اطلاع رسانی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیشكك حضور حضرتعالی را ارج می‌نهد و از محضرتان تقاضا دارد در صورت پیشنهاد و انتقاد در مورد مطالب این پایگاه از طریق منو «ارتباط با ما» گزینه‌ «فرم ارتباط» نظر خود را برای ما ارسال فرمایید.
نظرسنجی
نظر شما در خصوص مطالب سایت چیست؟

اکثر مطالب سودمند هستند.
برخی مطالب مفید هستند.
مطالب بایستی بیشتر شوند.
برخی از مطالب ضعیف هستند.
در این زمینه نظری ندارم.

آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 4909
 بازدید امروز : 93
 کل بازدید : 478811
 بازدیدکنندگان آنلاين : 4
 زمان بازدید : 1.2344
ساعت
ماه مبارک رمضان در ایران و سفره افطاری ایرانیان
ماه مبارک رمضان در ایران و سفره افطاری ایرانیان تاریخ ثبت : 1394/04/07
طبقه بندي : ,,
عنوان : ماه مبارک رمضان در ایران و سفره افطاری ایرانیان
نويسنده : نوشته الیانا ستارآوا سردبیر نشریه امت
تهيه و تدوين : خانم کبریایی زاده
مترجم : <#f:5081/>
منبع : نشریه امت، شماره 2
ارسالي : رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در قرقيزستان
كشور : قرقيزستان
زبان اصلي : فارسي
تاريخ ورود اطلاعات : 1394/04/05
خلاصه مقاله : <#f:5087/>
متن كامل : <#f:5088/>
متن مقاله :

غذاهای ایرانی از نظر تنوع وحتی قدمت در سطح جهان کم نظیر است غذا هایی که طعم منحصری دارد این غذاها در ماه مبارک رمضان آغشته به ادویجات مختلف، شربت های خنک، شیرینی جات بی مانند با طعم گلاب و زعفران کامل تر خود را نشان می دهد غذاهائی که با دستان ماهر کدبانوهای ایرانی تهیه می شود، وبالغ بر سیصد نوع است. شاید دلیل این همه تنوع غذائی ،اقوام مختلف مقیم این کشور باشد که با فرهنگ های جذاب و شورانگیز خود مانند طبیعت ایران کوه های برفی و آب های گرم، دشت های سرسبز و کویر صبور، تمدنی غنی و کهن را پایه ریزی کرده اند.

مهمان خانم اعظم کبریایی زاده هستیم.این مهمانی را فرصت ارزشمندی به شمار می آوریم که می تواند مارا با بخشی از فرهنگ ایرانی و آداب و رسوم ماه رمضان درکشور ایران آشنا نماید؟

به گفته خانم کبریایی زاده، رمضان هدیه ای است که خدا به انسان عطا کرده تا بتواند نه تنها از نظر روحی بلکه از نظر جسمی نیز پاک و منظم شود، در مورد حقایق هستی فکر کند و خود را در محضر خود ببیند نگار دختر سیزده ساله او می افزاید: ما با ادای فریضه مقدس روزه داری به خدا نزدیک تر می شویم ممکن است کسی از هم سن و سالانم گمان کنند که روزه داری سخت است اما من فکر می کنم زمانی که روزه می گیریم  حس تسکین و سبکی پیدا می کنیم ،آرامش خاصی وجودمان را فرا می گیرد با امید به اینکه انشاءالله خداوند دعاها و عبادات همه را قبول کند و گناهانمان را ببخشد خانم کبریایی زاده می گوید: بچه ها از پدر و مادرانشان روزه داری را فرا می گیرند دخترم از نه سالگی روزه می گیرد وایستادگی از خود نشان می دهد.

 وی می افزاید مقدمات ماه رمضان در ایران خیلی مفصل است قبل از شروع رمضان، نمایشگاه های مواد غذایی با قیمت های پایین برگزار می شود و دولت تلاش می کند قیمت ها را کنترل کند. مدارس و دانشگاه ها سعی می کنند که ترم تحصیلی را تا اول ماه مبارک به اتمام برسانند تا دانشجویان و دانش آموزان روزه دار دچار سختی نشوند و بتوانند از فیض رمضان بهره ببرند، هیجان خاصی کوچه و خیابان ها ی شهر ها  وروستاها را فرا می گیرد، مردم ماه رمضان را به انتظار می نشینند.

با شروع ماه میارک ساعت کاری کم می شود،کار دیرتر شروع و زودتر خاتمه می یابد تا همگان از برکات معنوی این ماه نصیب ببرند در طول روز  بیشتر رستوران ها و کافه ها دست از کار می کشند  و قبل از افطار و با اذان مغرب رستوران ها کارشان را آغاز می کنند مردم با خوشحالی  یکدیگر را به افطاری دعوت می کنند افطاری دادن علاوه بر پاداش خاص خود که نزد خدا محفوظ است باعث الفت قلب مومنین می شود مومنین به این صورت برادری، برابری و وحدت را تجربه می کنند سازمان ها و موسسات خیریه ، خیرین و مساجد در هنگام ماه رمضان فعالیت بیشتری از خود نشان می دهند تا بتوانند به افراد نیازمند کمک کنند.

خانم کبریایی زاده می افزاید ،برنج  ایرانی باعطر خاص خود ماده اصلی غذای ایرانی است، انواع خورشت ها و کباب ها و سالادها و ... سفره ایرانی را می آراید ایرانیان غذاها را به دو نوع سرد و گرم تقسیم می کنند این تقسیم بندی به دلیل تأثیری که انواع غذاها بر بدن انسان دارد غذاهای گرم شامل مرغ، گوشت شتر، انواع شیرین ها، میوه های شیرین و غذاهای سرد شامل برنج، ماست، بادمجان، خیار، گوشت گاو، ماهیو... است در هنگام تهیه غذا وابسته به فصل سال ایرانیان سعی می کنند تعادلی در مصرف غذاهای گرم و سرد حفظ کنند.

مردم ایران معمولا با چای نبات، آب گرم ، پنیر وخرما و فرنی روزه شان را باز می کنند سپس به صرف غذای اصلی می پردازند مصرف سبزیجات در ماه مبارک رمضان بیشتر می شود ، سبزیجاتی مانند طرخون، ریحان، شوید، پیازچه و ... ، هچنین ماست ،ماست و خیار،ماست موسیر ، زیتون و  انواع ترشی جات که برای هضم غذا نیز مفید است سر سفره افطاری ایرانی وجود دارد البته شیرینی درانواع مختلف بخصوص زولبیا و بامیه نیز زینت بخش سفره ایرانی است، به گفته خانم کبریایی زاده در هنگام روزه قند خون در بدن انسان کم می شود وممکن است موجب صف جسمی شود بنابراین مصرف شیرینی می تواند انرژی لازم را به انسان بازگرداند. وی گفت شله زرد که با برنج وزعفران تهیه می شود در سفره افطاری ایرانی جای مخصوص خود را دارد خانم کبریایی زاده اضافه کرد در فصل سرما غذای مخصوصی به نام حلیم تهیه می شود مواد حلیم ،گندم، پیاز و گوشت و برخی افزودنی ها است و ممکن است پخت آن چندین ساعت طول بکشد، انواع سالادها درسفره ایرانی وجود دارد و تهیه می شود همچنین ایرانیان علاوه بر ماه مبارک رمضان متناسب با فصول سال آش های مختلف تهیه می کنند .

ایرانیان میوه نیز زیاد مصرف می کنند جالب اینکه خیاردرایران میوه محسوب می شود اما در تاجیکستان و برخی کشورهای دیگر خیار سبزی به شمار می آید، مصرف خیار به خصوص در ایام ماه مبارک رمضان و همینطورسبزیجات کمبود آب بدن را جبران می کند ضمناً نوشیدنی ها و شربت های مختلف نیز از اجزاء سفره ایرانی است این شربت ها مانند شربت خاک شیر که بسیار با مزه است در منزل ویا فروشندگان در آب میوه فروشی ها تهیه می کنند این شربت برای رفع عطش بسیار مناسب است.

اسلام در محتوای غذاها تأثیر گذاشته است الکل در تهیه غذاهای ایرانی استفاده نمی شود وایرانیان گوشت حلال مصرف می کنند برای افطاری نان لواش، بربری یا سنگک، کره، پنیر، گردو، عسل، نبات و نیز شیر برنج ، فرنی و شعله زرد مهیا می شودکه البته بسیار هم مقوی اند .

 خانم کبریایی زاده می گوید: رمضان موعدی است که باید توجه مان را به دریافت غذای معنوی متمرکز سازیم وی گفت در ماه مبارک رمضان در مساجد ایران حلقه های قرآنی و محافل انس با قرآن دائر می شود و شبکه های تلویزیونی و رادیوئی برنامه های ویژه ای را در این ماه تدارک می بینند،ایرانیان سعی می کنند هر روز قرآن بخوانند و این کتاب آسمانی را درماه مبارک رمضان ختم کنند و از خداوند متعال صلح و آرامش را برای همه مسلمانان طلب می کنند.

                                                                                        نشریه امت، شماره 2

تصوير : <#f:5090/>
تعداد نمایش : 583 <<بازگشت